Inpakken cadeau

Het inpakken van een cadeau is doorgaans een lastige en tijdrovende klus. Dit omdat lang niet iedereen even handig is in het inpakken van een cadeau. In dit artikel bespreken we middels een eenvoudig stappenplan hoe je het beste een cadeau kunt inpakken. Succes!

Stap 1: De juiste hoeveelheid papier

Je legt het product dat ingepakt dient te worden met de voorkant naar beneden op de verpakking van het cadeau. Zorg er hierbij voor dat er voldoende papier aan beide kanten beschikbaar is. Dit kun je inschatten middels het formaat van het product dat je gaat inpakken drie keer in de breedte of lengte uit te leggen.

Stap 2: Start met vouwen en plakken

Leg het product vervolgens op het papier en zorg dat je aan de onderkant meer papier over hebt dan aan de bovenkant. Vervolgens vouw je het papier aan de bovenkant over het product heen en bevestig je het met plakband.

Stap 3: Een kleine vouw voor een strakker effect

Pak het grootste gedeelte papier aan de onderkant vast en vouw dit naar de bovenkant toe. Om een strakker effect te creëren kun je hierin nog een kleine vouw maken. Zo creëer je een strakke lijn aan de bovenkant van het pakketje. Uiteindelijk dien je het stuk papier precies op de bovenrand van het product te plakken.

Stap 4: Verwerk de zijkanten

Dan zijn er nog de zijkanten. Het is verstandig om hierbij te beginnen aan de bovenkant. Je vouwt de zijkanten van het papier naar binnen toe en je maakt vier kleine gevouwen hoeken. Ditzelfde doe je vervolgens voor de onderkant. Hierna kun je met je duim de hoeken langsgaan en controleren op mogelijke kreukels.

Stap 5: The finishing touch

Inmiddels is het product in zijn geheel ingepakt. Nu kun je het geheel naar eigen wens finetunen. Dit kan bijvoorbeeld middels een persoonlijke boodschap of een mooie strik. Dankzij deze 5 stappen kun jij ieder cadeau eenvoudig en professioneel inpakken!

Uw advertentie hier?