Top 10 leukste cadeaus voor kinderen

Kinderen een cadeau geven kan heel lastig zijn. Ze hebben vaak al genoeg speelgoed en hun interesses zijn ze nog aan het ontdekken. Om je toch een paar ideeën te geven en op weg te helpen hebben we een aantal cadeau tips op een rijtje gezet. 

#tip: Vaak weten ouders heel goed wat hun kind leuk vind, wees daarom niet bang om om tips te vragen!

1. Pretpark

Als je ervoor wilt zorgen dat kinderen de dag van hun leven hebben is het natuurlijk een super leuk idee om een dagje naar het pretpark te gaan. Denk hierbij niet alleen aan de Efteling, maar ook aan pretparken die beter geschikt zijn voor jongere kinderen zoals Plopsaland, Toverland of Dippiedoe.

2. Dierentuin

Een dagje dierentuin is voor kinderen natuurlijk altijd geweldig. Heb je niet zo een groot budget? Dan kun je in plaats van naar grote dierentuinen zoals Beekse Bergen ook naar kleinere lokalen dierentuinen. De kinderen kunnen allerlei soorten dieren ontdekken dus het is ook nog eens leerzaam!

3. Theater

Theater shows zijn er in allerlei soorten. Het is dan ook superleuk om naar een show te gaan met kinderen. Shows zijn er voor verschillende soorten leeftijden en zijn beschikbaar in elk theater. Let goed op bij de ticketprijzen van de theaters, de tickets zijn namelijk vaak gratis voor kinderen onder een bepaalde leeftijd.

4. Kookspulletjes

Kleine kinderen vinden het superleuk om volwassenen na te doen. Het is dan ook een leuk idee om een paar kookspulletjes cadeau te doen aan een kind. Uiteraard zijn dit dan geen echte kook spullen, maar denk aan houten bestek, plastic pannen, stoffen fruit en groentes, en nog veel meer.

5. Speelgoed

Je kunt natuurlijk nooit misgaan met een leuk stuk speelgoed. Kies voor iets dat aansluit bij de interesses van het kind, zoals bijvoorbeeld een leuke Lego set van dinosaurussen. Weet je echt niet waar je moet beginnen? Vraag het aan de medewerkers! Vraag simpelweg waar je naar opzoek bent zoals een cadeau voor een 6 jarig meisje dat houdt van poppen, en hun zullen je verder helpen.  

6. Boeken

Boeken is natuurlijk een cadeau dat altijd leuk en leerzaam kan zijn voor een kind. Het is dan ook leuk om een boek te kopen en hier dan de datum en namen in te zetten van degene van wie ze het gekregen hebben, zo zal het boek een herinnering blijven. 

7. Nieuwe fiets/step/skelter

Kinderen groeien heel erg snel en hierdoor hebben ze dan ook snel een nieuwe fiets of ander vervoersmiddel nodig. Kies voor fiets die perfect past bij het kind, zoals een rode fiets met glitters. Een ander vervoersmiddel voor kinderen waarvoor je kunt kiezen is de step, hiermee kunnen ze lekker buitenspelen en kunnen ze makkelijk verplaatsen op een leuke manier.

8. Naar zee

Als het mogelijk is voor jou om met de auto naar zee te gaan, dan kan dit ook een superleuk cadeau zijn. Laad de zwembroeken en schepjes achter in de auto, daarna heerlijk wat eten op de boulevard en beleef een onvergetelijke dag vol speelplezier.

9. Spelletjes

Kleine bordspelletje of misschien wel video spelletjes, het is allemaal superleuk voor kinderen. Kijk tussen de verschillende populaire spellen in de speelgoed winkel en je zult bijna altijd wel een geschikt spelletje vinden voor de gelukkige. 

10. Experimenten

Kinderen vinden het natuurlijk superleuk om lekker te experimenteren met dingen. Zoek je een cadeau voor een iets ouder kind? Dan kunnen experimenteer setjes het juiste cadeau zijn! Kinderen kunnen bijvoorbeeld zelf kristallen kweken, een zeep vulkaan maken of eigen lipgloss ontwerpen!

Terug naar